Welkom bij Xcura voetverzorging

Behandeling op afspraak
Telefoon : 06 - 18 11 80 61

Lid van Lid van Provoet

Wat je voeten zeggen over je gezondheid

Koude voeten
Veel mensen hebben last van koude voeten en tenen. Koude voeten komen zowel bij oudere als bij jonge mensen voor. Opvallend is het dat iemand met koude voeten naar bed gaat, en ’s morgens met warme voeten wakker wordt. De oorzaak van koude voeten is niet gemakkelijk te duiden, het heeft echter wel te maken met een verslechterde bloedcirculatie. Ook factoren zoals hormonen spelen een rol.

Pijn onder bal voet
Er zijn mensen die een stekende pijn in de bal van de voet voelen bij het staan, lopen en/of sporten. Vaak in combinatie met een branderig gevoel van de voeten. De medische benaming is metatarsalgie. De oorzaak van pijn in de voorvoet kan komen door een zogeheten holvoetvorm. Een andere oorzaak is een korter middenvoetsbeentje van de grote teen t.o.v. de andere middenvoetsbeentjes.

Pijnlijke hiel
De meeste mensen met pijn in de hiel hebben last van peesplaatontsteking. Peesplaatontsteking veroorzaakt hielpijn, maar in veel gevallen gaat deze klacht niet gepaard met verkalking op het hielbot. Wat wil zeggen dat er geen werkelijke hielspoor aanwezig is.
De pijn bij hielspoor, heeft een aantal unieke eigenschappen zoals: pijn bij het opstaan, verbetering na een paar minuten te hebben rondgelopen en pijn bij druk op de hiel.

Dikke voeten, dikke enkels
Pijnlijke dikke voeten, of dikke enkels? Dan heb je misschien last van oedeem. Oedeem is de Latijnse naam voor verhoogde ophoping van vocht in weefsels. Dikke enkels en opgezette voeten kunnen verschillende oorzaken hebben. Overgewicht kan een rol spelen. Soms komt het door problemen met hart en bloedvaten of door bepaalde nier- en leveraandoeningen.

Lees hier het hele artikel op dokter.nl