Welkom bij Xcura voetverzorging

Behandeling op afspraak
Telefoon : 06 - 18 11 80 61

Lid van Lid van Provoet

Wat te doen tegen stinkvoeten

Niet fris ruikende voeten. Het is nogal vervelend. Goede hygiene is natuurlijk het meest belangrijk, maar dan nog kan zweet in combinatie met warmte en (verkeerd) schoeisel leiden tot zweet- en stinkvoeten. De oorzaak hierachter zijn bacterien. En zodra er warmte en vocht is, vermenigvuldigen die zich enorm snel.

Op de site lifehacking.nl las ik de volgende huis-tuin-en-keuken tips.

Je voeten droog houden
Droog je voeten na het douchen of bad goed af en wissel regelmatig van schoenen. Kies leren schoenen of sportschoenen die goed ademen. Trek regelmatig schone en droge sokken aan.

Goed wassen
Let er op dat je bij het douchen en badderen je voeten ook goed aan de onderkant te wassen. Je voeten worden niet goed schoon als je ze de hele tijd op de douchevloer laat staan, of als je ze in bad je voeten alleen laat weken. De kans is dan groot dat er vuil en bacteriën achterblijven.

Alcohol
Dep een doekje of washandje in wat alcohol en wrijf dit over je voeten en tussen je tenen. De alcohol doodt de bacterien en zorgt ervoor dat je voeten minder snel gaan ruiken. Je kan als huismiddel bijvoorbeeld Wodka gebruiken (daar zit veel alcohol in en is bijna reukloos), maar beter (lees: goedkoper) is het om een fles alcohol bij de drogist of apotheker te halen.  

Theeboomolie
Ook well tea tree olie genoemd. Deze olie heeft antibacteriële eigenschappen en het bestrijdt schimmels. Daardoor is het erg geschikt om aan een voetbad toe te voegen. Een paar druppels is voldoende.

Als reactie op het artikel tipte iemand nog het volgende. Een recept via je huisarts voor een voetenspray met de naam Aluminium Hydroxi Chloride oplossing (15%) van 100ml. Als je dat ’s ochtends op je voeten sprayt, dan heb je de hele dag geen last van zweet/stinkvoeten.

Welke tip ook bij jou past, belangrijk is en blijft goede hygiene, goed schoeisel en schone sokken. Dat voorkomt al veel.