Welkom bij Xcura voetverzorging

Behandeling op afspraak
Telefoon : 06 - 18 11 80 61

Lid van Lid van Provoet

Voetwrat

De veroorzaker van (voet)wratten is een virus, die zeer besmettelijk is. Je loopt het meeste kans op besmetting in zwembaden en sportzalen of door het met blote voeten passen van schoenen. Een wrat kan snel bloeden omdat er tijdens de groei van een wrat bloedvaatjes mee kunnen groeien. Op het moment dat een wrat gaat bloeden is de kans op besmetting zeer groot. Hygiëne is dan een belangrijke zaak.

Voetwratten bevinden zich vaak op de bal van de voet. Door de druk van het lichaam is de wrat vaak plat. Hierdoor lijkt de wrat op een likdoorn. Het verschil wordt snel duidelijk door middel van druk: bij druk aan de zijkant van de wrat veroorzaakt dit pijn en bij de likdoorn is het de druk van boven die pijn veroorzaakt.

Doordat de voetwrat bedekt is met een dun laagje eelt (ontstaan door druk), is het moeilijk om de wrat goed te behandelen. De pedicure kan het laagje eelt voorzichtig verwijderen en daarna behandelen met salicylzalf. Belangrijk is om de gezonde huid in de omgeving van de wrat te beschermen tegen de zalf.